Spraakmakers – Lerend netwerk spreekvaardigheid

Medewerkers van lokale besturen moeten vaak spreken voor een groep. Een speech, presentatie, rondleiding, panelgesprek, voorzitten van een vergadering, interview … In het lerend netwerk “Spraakmakers” kunnen ze vanaf oktober hun spreekvaardigheid naar een hoger niveau tillen.

Actief leren van elkaar

Dit is een lerend netwerk: deelnemers leren aan en van elkaar. En dat doen we door zoveel als mogelijk te oefenen. Uit het leven gegrepen: we gaan in op concrete cases en gevallen van alledag. We bereiden bijvoorbeeld samen een speech, een presentatie, een interview of een interventie op een vergadering voor. De coach geeft tips waar mogelijk.

Allerhande facetten komen aan bod: lichaamstaal, de interactie met publiek, taalgebruik, gebruik van didactische hulpmiddelen, … Ook de inhoud komt aan bod: hoe breng je een boodschap en blijf je tegelijk authentiek, … Afhankelijk van de noden van de deelnemers komen deelfacetten aan bod.

Spraakmakers start op 22 oktober 2015 in Brugge. Meer info en inschrijven bij de School voor Bestuursrecht.