Dialoog en participatie

Schermafbeelding 2019-03-23 om 10.51.59

Presenteren en modereren

Een goed debat geeft de luisteraar de nodige achtergrond bij opinies of beslissingen.
Een goed debat verrijkt de informatie die je al kon lezen of bekijken.
Een goed debat is een debat waarin mensen zinvol meningen en feiten uitwisselen.

Als gespreksleider wil ik ervoor zorgen dat mensen geïnformeerd worden, voorbij de oppervlakkige quote. Met respect voor het panel, met aandacht voor het publiek. Met kennis van zaken over het besproken onderwerp.

Referenties: Locus/Bibnet, VVBAD, Intercommunale Leiedal, Cultuurcentra Kortrijk, Zuidwest, De Wakkere Burger, Vormingplus MZW, Stad Kortrijk, RESOC Zuid-West-Vlaanderen, Stedelijk Ontwikkelingsbedrijf Kortrijk, ARhus, Cosmopolis, Brussels Academy, POM West-Vlaanderen, Stad Roeselare, VVSG, Danspunt, Winob, SBR – Vonk, Veneco, Jeugdraad Kortrijk, Stad Harelbeke, Unizo, Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai,…

PL+5OJowSiGCnCiE4Z9M2w

 

Participatietrajecten en gespreksleiding

Participatie start met een goede dialoog. Geïnformeerde mensen, betrokken ontwerpers of beleidsmakers en geëngageerde stakeholders. Iedereen krijgt de ruimte om het woord te nemen. Met respect voor de beleidsmarge, met respect voor diegene die zijn of haar stem wil laten horen. En met bijzondere aandacht voor wie het moeilijk heeft om ideeën te verwoorden.

Participatieplan

Elk traject start met een goed plan. Wie, wat, hoe, wanneer en vooral: waarom? U krijgt geen gefabriceerde participatie volgens een strak script, u krijgt wel een doelgericht stappenplan met duidelijkheid voor de opdrachtgever en de deelnemer. Wervend, transparant en effectief.

Gespreksleiding bij planprocessen

2015-06-06 11.36.50Ruimtelijke plannen, beleidsplannen, organisatieverandering. Zonder gebruikers, burgers en medewerkers te betrekken heb je geen draagvlak. Informatie en dialoog zijn essentiële bouwstenen om samen met mensen aan de slag te gaan.

Als partner van Otwee – communicatiebedrijf met focus op duurzaamheid – was Bart Noels als gespreksleider de voorbije jaren aan de slag in Tremelo, Poperinge, Oostrozebeke, Langemark-Poelkapelle, Landschap De Liereman (VLM), Dienst welzijn provincie West-Vlaanderen, Denktank ruimte provincie Oost-Vlaanderen, Regionale welzijnsraad Ieper, Halle – W&Z, Dienst ruimtelijke ordening provincie West-Vlaanderen (De Plaatsbepalers), Haaltert, Hertsberge, Heist-op-den-Berg en Dessel.