Cipal investeert in ondersteuning dienstverlening

De dienstverlenende vereniging Cipal wil de komende jaren sterk investeren in het ondersteunen van dienstverlening. Alle facetten van dienstverlening komen aan bod. Met deze keuze rondt Cipal een strategisch veranderingsproces af.

12240442_998636433492133_6281269102203436259_oOp het adviescomité van Cipal in Heusden-Zolder belichtte Bart Noels de facetten van dienstverlening. Het belang van gebruikersonderzoek en gebruikerskennis om beslissingen rond dienstverlening te voeden sloeg hierbij sterk aan. Na deze sessie gingen de vennoten interactief aan de slag om thema’s voor samenwerking rond dienstverlening te bepalen.

Cipal startte onlangs het E-startprogramma op, een begeleidings- en opleidingsprogramma dat is opgebouwd uit vier thema’s en drie verschillende methodes. Organisatiebeheersing en e-government, informatiebeheer, samenwerking en dienstverlening zijn de bouwstenen om een bestuur verder uit te bouwen tot een efficiënte, klantgerichte en digitale organisatie.

De modulaire begeleidingstrajecten zijn opgebouwd rond ‘scans’ die een bestuur helpen om een inzicht te krijgen in de dagelijkse praktijk en laten toe om beter in te schatten welke stappen prioritair gezet moeten worden om ambities te bereiken.

Foto’s: Patrick Roten, Cipal