Kort op de bal met correcte COVID-communicatie

COVID-19 heeft de wereld al een jaar in haar greep. Regeringen maken maatregelen om de epidemie in te dammen. Dat levert in de Frans-Belgische grensregio heel wat verwarring op. Veel regelgeving is immers natiegebonden en houdt geen of weinig rekening met grensregio’s.

Om de verwarring voor bewoners bij de steeds wisselende maatregelen te beperken voert de Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai al sedert het voorjaar 2020 een communicatie die kort op de bal en helder de maatregelen uitlegt én weergeeft voor wie de grens overmoet. Intussen is deze communicatie al duizenden keren aangeklikt, op Facebook, LinkedIn en op de website van de Eurometropool.

We maken er een punt van om deze info te updaten meteen na de beslissingen, maar telkens gebaseerd op een correcte overheidsbron. Zo blijven we niet enkel actueel, maar ook precies. Net wat burgers verwachten.