TeeNEXTers experimenteren met media

TEENEXTERS is het Europese uitwisselingsprogramma voor jongeren, cultuur en media van Le Grand Bleu (Lille). TEENEXTERS wil het kritisch denken, de zin voor uitwisseling en het debat bij jongeren aanwakkeren door hen kennis te laten maken met journalistiek en mediapraktijk. Vijf dagen lang woonden 16 jongeren uit Italië, België, Denemarken en Frankrijk de NEXT-voorstellingen bij.

De 7e editie vond plaats van 16 tot 20 november. Begeleid Claire Le Nestour en Bart Noels, maakten ze reportages en artikels over de evenementen. Aan het eind van de week was er een live-uitzending vanuit Le Grand Bleu met ‘hun’ verhaal van NEXT!

TEENEXTERS wordt georganiseerd door Le Grand Bleu in Rijsel. In samenwerking met de Académie de l’École Supérieure de Journalisme de Lille, met de steun van de Europese Commissie (Erasmus +) en de steun van NEXT.