UiT in de Metropool – Honderd jaar na de Groote Oorlog

“2014 is het eerste van de vier jaren waarin de Groote Oorlog wordt herdacht. Een herdenking waar historici, museumbouwers maar ook politici en marketeers al een tijd mee bezig zijn. De hernieuwde aandacht voor deze donkere periode in onze geschiedenis is terecht. Dit was de eerste geïndustrialiseerde oorlog in de geschiedenis waarbij honderdduizenden het leven lieten op en achter het slagveld. Een wereldwijd conflict dat ook in ons land blijvende sporen naliet. Eén van die sporen vinden we in Ploegsteert, op het eind van de Ieperboog, waar recent een herdenkingscentrum de deuren opende. Eén van de Waalse initiatieven naar aanleiding van de herdenking van 1914-1918.”

Lees meer op UiT in de Metropool: http://www.uitinregiokortrijk.be/uitindemetropool