De interactieve overheid op “De Helden van Kortom”

300 deelnemers zakten af op 21 mei ’15 naar de Zebrastraat in Gent voor De Helden van Kortom, dé proeverij voor communicatie. In één van de ochtendsessies werd De interactieve overheid voorgesteld.

Communicatie en dienstverlening op maat van een gebruiker: het klinkt goed als papieren slogan, maar hoe breng je dit in de praktijk? In het boek ‘De interactieve overheid’ beschrijft Bart Noels een aantal methodes en technieken voor overheidsorganisaties om gebruikersgericht aan de slag te gaan. Want de tijd is voorbij dat een overheid zich beperkt tot informeren en adviseren. Een burger verwacht een open communicatie. Betrokken, correct, persoonlijk.

Een interactieve overheid werkt ook samen. Het speelveld ligt open voor een nieuw partnerschap tussen overheid, middenveld en burgers. Bart Noels toont de vele mogelijkheden om een kwaliteitsvolle dienstverlening aan te bieden en in te spelen op vragen van burgers. Zijn visie, de kanalen voor dienstverlening en nieuwe trends lardeert hij met praktijkvoorbeelden.

Alle presentaties van “De Helden van Kortom”

Foto: Kortom