Bibliotheken en lokale besturen: Samen Vooruit

Samen Vooruit is een studievoormiddag over de energie die bibliotheken brengen in de lokale gemeenschap. Hoe zwengel je de samenwerking tussen lokaal bestuur, bibliotheek en andere partners aan? Welk initiatief kunnen bibliotheken nemen voor samenwerking? Wat is de win-win? Hoe bouwen lokale besturen mee aan de toekomst van bibliotheken?

Bibliotheken werken vandaag samen met vele partners in de lokale gemeenschap. “Bibliotheken zouden centraal moeten staan in lokale leefgemeenschappen, niet als magazijn, maar als plek voor creatie, ontmoeting, dialoog”, zei David Lankes op Informatie aan Zee.

“Dat de bibliotheek van morgen er grondig anders zal uitzien dan vandaag wil ik niet als bedreiging, maar als een kans zien”, schreef Luc Martens, VVSG-voorzitter en voormalig burgemeester van Roeselare vorig jaar in een opiniestuk toen bekend raakte dat bibliotheekmiddelen bij de gemeentemiddelen worden gevoegd. Elk lokaal bestuur beslist voortaan autonoom over de bibliotheekwerking.

Hoe zwengel je de samenwerking tussen lokaal bestuur, bibliotheek en andere partners aan? Welk initiatief kunnen bibliotheken nemen voor samenwerking? Wat is de win-win? Hoe bouwen samen aan de toekomst van bibliotheken?

Deze vragen komen aan bod in deze studievoormiddag over bibliotheken en lokale samenwerking. Een voormiddag informatie én inspiratie!

Samen Vooruit vindt plaats op 2 juni 2016 in CC Jonkhove in Aartrijke. Deze studievoormiddag is een organisatie van Winob, het West-Vlaams InformatieNetwerk van Openbare Bibliotheken.

Bart Noels verzorgt in opdracht van Winob het programma en de communicatie (teksten, website) van Samen Vooruit.

Alle info op https://samenvooruit.wordpress.com/