Eurometropolis News op tournee tijdens Next Arts Festival

Eurometropolis News is het nieuwsproject waarbij een trio van redacteurs nieuws selecteert, vertaalt en presenteert in een wekelijkse tweetalige nieuwsbrief. De dagen tussenin produceert het team dagelijkse updates op LinkedIn en Facebook. Nieuws uit de grensregio Lille – Kortrijk – Tournai. Grenzeloos, in vele opzichten.

Het Next Arts Festival neemt dit jonge initiatief onder de arm en laat de redactie de komende weken touren door de Eurometropool: Lille, Tournai, Kortrijk en zelfs Valenciennes. Tijdens “On a joué dans Next” mag Eurometropolis News mee nieuwe frisse initiatieven uit de grensregio presenteren. En de redactie biedt zelf ook een kijkje achter de schermen. De locatie van “On a joué dans Next” is een opblaasbare bubbel die gasten ontvangt een uur voor de voorstellingen van start gaan.

Meer info en data

Eurometropolis News in Made in West-Vlaanderen

www.eurometropolisnews.info 

Textz staat mee in voor de opstart en ondersteuning van Eurometropolis News. Het initiatief wordt in het najaar opgenomen in een vzw-structuur.