CO7: onroerend erfgoed voor het heden

Op het CO7-café in De Klijte braken erfgoedwerkers en bouwkundigen een lans voor een zorgvuldig erfgoedbeleid.  Het heden kan niet zonder het verleden en omgekeerd. De Westhoek heeft een rijke geschiedenis en bewaren en ontwikkelen kunnen perfect samengaan en elkaar versterken.

Het debat werd gevoerd met Maarten Liefooghe, docent architectuurgeschiedenis en monumentenzorg VUB, Sandra Debuf van de dienst Ruimtelijke ordening van de stad Ieper, Dirk Cuvelier, coördinator van het Regionaal Landschap West-Vlaamse Heuvels en Jan Decorte, erfgoedcoördinator CO7.

De locatie was vrij uniek: De Onze-Lieve-Vrouwekerk van De Klijte, een voorbeeld van wederopbouwarchitectuur uit 1923, een replica van de vorige kerk die in vlammen opging in 1918.

CO7 is het samenwerkingsverband voor cultuur en erfgoed van de gemeenten Heuvelland, Ieper, Langemark-Poelkapelle, Mesen, Poperinge, Vleteren en Zonnebeke. Bart Noels voerde het panelgesprek namens Otwee uit Ieper.

Foto: CO7