Eurometropolis News viert eerste verjaardag

Op 5 mei vierde Eurometropolis News haar eerste verjaardag. Elke week selecteert onze onafhankelijke redactie relevant nieuws uit de media in de grensregio. De redactie vertaalt deze berichten en verbindt ze met elkaar. Iedereen kan zich gratis op deze nieuwsbrief abonneren. Zopas verscheen de 43e aflevering.

LDB_3399Een honderdtal deelnemers woonden het verjaardagfeest in Roubaix bij.

LDD_8293Bob Bauwens (Transforum) en Loïc Delhuvenne (Agentschap Eurometropool) voerden een pleidooi voor een eurometropool met overheden en burgerinitiatieven die elkaar versterken en aanvullen.

LDB_3240
Aniko Ozorai (Notélé) en Stéphanie Bost (Interphaz) vertelden in een panelgesprek hoeveel kansen een grensregio biedt. Verschillende talen en culturen vormen een ideale broedplek. Grensoverschrijdende media kunnen een ideale wegwijzer zijn. Marie-Hélène Willems (Eurometropolis News) getuigde hoe de grensregio haar identiteit vormde.

LDB_3116

Kinderen uit Roubaix brachten een fragment uit de hedendaagse dansvoorstelling Miroir. Het was alsof een warm dekentje over de aanwezigen viel.

LDB_3257Pol Coussement en Magalie Chojnicki-Mattana presenteerden hun nieuwe danscompagnie Miroir D’Eux.

Lees meer bij Ons Erfdeel en bij Notélé