Het blauwe park: beleidsmakers inspireren

Het Agentschap van de Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai stelde op ‘De Samenkomst’ van Intercommunale Leiedal het project van het Blauwe Park voor. Een ideale gelegenheid om kennis te maken met de vele bestuurders en medewerkers van steden en gemeenten en om beleidsmakers te inspireren om mee het park vorm te geven.

Het blauwe park van de eurometropool is een netwerk van zachte verbindingen. Een aantrekkelijk gebied dat, waar u zich ook bevindt, vlot toegankelijk is  te voet, met de fiets, met de boot, zonder onderbrekingen, grenzen of obstakels. Het is een park dat mensen in contact brengt met elkaar en met de natuur.

Bart Noels ondersteunde het Agentschap voor de redactie van een folder en voor de presentatie op De Samenkomst. En daarvoor trokken we zelfs even een kapiteinskostuum aan!

“Dit is een interessant project. Daar kan ik met mijn gemeente op aanhaken.” Dit was één van de vele reacties van lokale bestuurders.

2019 wordt het jaar van het Blauwe Park!

blauweruimte.eu