408km: een roadtrip langs de grens van de Eurometropool

Het voorbije anderhalf jaar trok een Frans-Waals-Vlaamse ploeg journalisten door de grensstreek. Ze trokken van volkstheater in Westouter naar een opleiding geweldloos activisme in Wazemmes. Ze maakten kennis met burgers die vluchtelingen thuis opvangen. Ze gingen langs bij bierbrouwers, fietsherstellers, begrafenisondernemers en tangodansers.

De tocht ging door de stad, over het platteland, via gekende en vooral minder gekende plekken van de Eurometropool. Doorheen de reeks ontstaat een rijk en divers beeld van de grensregio. Een regio waar burgers engagement opnemen.

408 km (1)

Voor de laatste vijf reportages schuimde Bart Noels de hele grenslijn af. 408 kilometer, van Roesbrugge tot Enghien, van Ruiselede tot La Bessée. Dit vormt het sluitstuk van zestig reportages waarin we minder gekende delen van de Eurometropool presenteren.

Op NEXT komen de makers vertellen over hun avonturen. Je kan kennis maken met de boeiende figuren die aan bod kwamen in de reeks. En de journalisten vertellen over wat ze markant vonden. Nu de media meer en meer opgesloten zitten binnen taal – en landsgrenzen is Le Grand Tour het ideale antidotum als u meer wil weten over wat leeft bij uw buren.

Lees hier alle verhalen van Le Grand Tour