Hors d’Oeuvre

Hors d’Oeuvre is een reis in woorden en beelden door 25 jaar leven en werk van de Unie der Zorgelozen, en een verrassend stuk theatergeschiedenis.

Voor Hors d’Oeuvre putte de Unie uit het eigen rijke tekst- en beeldarchief, maar zoomen we ook uit naar de artistieke en maatschappelijke context waarbinnen ons werk de voorbije decennia is gegroeid. Het maakt van het boek niet alleen een terugblik, maar vooral een vat vol inspiratie voor wie wil meebouwen aan een artistiek-solidaire samenleving. Met naast vertellingen van veel Zorgelozen ook bijdragen van onder andere Geert Opsomer, Evelyne Coussens, Wouter Hillaert, Ellen Stynen, Bart Noels, Rik Pinxten, Wim Opbrouck…

Bart Noels belicht in een tiental pagina’s de relatie van de Unie der Zorgelozen met Kortrijk. Van de Vetex tot de Pluimstraat.

Hors d’Oeuvre is uitgegeven bij Lannoo en telt 264 vierkleurenpagina’s die zijn gehuld in een met goudletters bedrukte harde kaft. Voor het boek betaal je €27,99 (eventuele verzendingskosten inbegrepen).  lannoo.be/nl/hors-doeuvre.

“Ik kijk reikhalzend uit naar dit boek, omdat de Unie der Zorgelozen een dam opwerpt tegen het cynisme, de kilte en de hardheid van onze maatschappij. Dit boek zal een ode zijn aan de menselijke kwetsbaarheid en de kracht van ongebreidelde creativiteit. Het spreekwoordelijke stoofke waar wij ons allen aan verwarmen.”
WIM OPBROUCK