Tissu de songes – Droomstof

Dit boek is het resultaat van wederzijdse ontmoetingen. Van verweven en verbinden. Zo gaven we leven aan dit werk, aan deze droomstof. Een boek met het onwaarschijnlijke magische perspectief van Jean Pattou’s tekenpen en dromerige teksten van Colette Nys-Mazure, vertaald door Bart Noels.

Dit boek presenteert en illustreert drie steden: Rijsel, Kortrijk en Doornik. Een prestigieus textielverleden verbindt hen met elkaar. Het is een originele evocatie geworden, rijk en op mensenmaat. We tonen de parallellen en verbanden tussen deze plaatsen.

Dit boek staat vol met visuele ideeën en dromen die uitnodigen om op bezoek te gaan. Meer zelfs: het boek is pas compleet als het gevolgd wordt door een bezoek.

Een project van Pierre Callens voor Toerisme Doornik in samenwerking met de Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai.