3 reportages en interviews op een boot over biodiversiteit

22 maart 2022 is … Wereldwaterdag! Voor deze gelegenheid presenteert de Eurometropool deze speciale uitzending over het water in onze Frans-Belgische grensregio. Op het bovendek van de boot Laléa op de Deûle in Wambrechies hebben we het over biodiversiteit, ruimte maken voor water en ruimte geven aan de natuur. Maak in de reportages kennis met projecten aan een rivier, in een bos en in de stad. Een half uur kijkplezier over een thema dat er toe doet!

Met: Stefaan Verreu (Leiedal), Peter Tanghe (Stad Kortrijk), Maarten Gheysen (KU Leuven), Valérie Grimbert (Lys Sans Frontières), Yves Hubert (Atelier Caneva-s), Sarah Vande Walle (Contrat de rivière Escaut-Lys), Arnaud Poette (Métropole Européenne de Lille), Ivo Terrens (Vlaamse Milieumaatschappij), Benoît Gauquie (Parc naturel des Plaines de l’Escaut.

Presentatie: Catherine Christiaens en Loïc Delhuvenne (Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai) / Concept: Catherine Christiaens en Bart Noels / Productie: Bart Noels, met de hulp van Léa Poivre en Alexandre Boiserie.