Passage. Een roadtrip langs de Frans-Belgische grens

Wat betekent de grens nog in een eengemaakt Europa? Hoe ervaren we de grens? Wat kan een grens ons in de toekomst nog bieden?

De documentaire Passage neemt u mee langs de Frans-Belgische grens, op zoek naar antwoorden.

Bart Noels reisde in de zomer van 2022 langs de grens, 620 kilometer lang. Hij ging er praten met truckers, passanten, bewoners, bestuurskundigen, politiemensen, architecten, stedenbouwkundigen, politici, feestvierders en muzikanten.

Passage blikt verder dan het opheffen van de Europese binnengrenzen. Is het enkel nog handel die ons verbindt? Of kan het meer zijn?

Passage. Un voyage le long de la frontière franco-belge

Passage. Een roadtrip langs de Frans-Belgische grens

Que signifie encore la frontière dans une Europe unifiée ? Comment vivons-nous la frontière ? Que peuvent nous offrir les frontières à l’avenir ? Nous vous emmenons le long de la frontière franco-belge à la recherche de réponses.

Wat betekent de grens nog in een eengemaakt Europa? Hoe ervaren we de grens? Wat kan een grens ons in de toekomst nog bieden? We nemen u mee langs de Frans-Belgische grens, op zoek naar antwoorden.

Une réalisation – Een realisatie van QUALICANES – Imaginons ensemble – Samen verbeelden INTERREG France-Wallonie-Vlaanderen https://www.qualicanes.eu – Avec le soutien du Fonds Européen de Développement Régional Met steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling

Een documentaire van – Un documentaire réalisé par Bart Noels. https://www.textz.infohttps://www.francobelge.news – Avec la voix de – Met de stem van Aniko Ozorai.

Avec l’aide de – Met de hulp van Vincent Mauceri, Emilie Hochart, Bern Paret, Vincent Bassez, Jonas Polin, Aniko Ozorai, Saskia Tartrat, Martijn Vandenbroucke, Séverine Flahault, Loïc Delhuvenne, Yanick Collignon, John Vermote, Jean-Baptiste Meert, Audrey Robert, Sofie Mortier, Inge Nuyttens, Bewonersplatform Abele, Virginie Platteau, Jo Hoornaert, Florence Tiberghien, Sarah Singer, Delphine Lemanski.