Op afspraak of toch vrije inloop?

Dienstverlening organiseren na corona. Het is opnieuw een uitdaging. Tijdens de pandemie zijn veel Vlaamse lokale besturen op afspraak beginnen werken, uit noodzaak en om de gebruiker en de organisatie in gecontroleerde omstandigheden te kunnen laten werken.

Nu de crisis stilaan achter de rug is, blijkt de noodzaak opnieuw om persoonlijk contact toch beter te faciliteren. Het bestuur van Herenthout koos ervoor om opnieuw de overweging te maken tussen vrije inloop en op afspraak werken.

In een workshop van een dag ontwikkelden de deelnemers – medewerkers uit alle delen van het bestuur – een hybride en gedifferentieerd model, dat tegelijk toch handig te communiceren is naar de bewoners. Bart Noels begeleidde de aanwezige mandatarissen en medewerkers naar conclusies die ze de komende tijd in uitvoering zullen brengen.

Beeld: CC Bjoertvedt