Dienstverlening op de lokale agenda

Dienstverlening staat stilaan hoger op de politieke agenda bij lokale besturen. Zeker als nieuwe vormen van dienstverlening kunnen worden gekoppeld aan een architectuurproject. Kijk maar naar Houthalen-Helchteren, het nieuwe stadsgebouw in Genk, het Gemeentepunt Zwevegem. Dit zijn projecten waar organisatieverandering wordt gekoppeld aan een hoge visibiliteit.

Geen toverformule

Om dienstverlening hoog op de lokale agenda te zetten heb je een onderstroom nodig vanuit de diensten, de secretaris, en vervolgens een goede vertaling naar een zichtbaar project. Zo wordt dienstverlening een thema om mee uit te pakken.
Om dat te doen is er geen toverformule: praten, luisteren, ambities formuleren en dialoog voeren tussen organisatie en beleid. En een audit kan altijd helpen om zaken in een stroomversnelling te brengen.

Streekambitie regio Kortrijk

In de regio Kortrijk hebben beleidsmakers en ambtenaren nu al een reeks ambities op papier gezet. Sommige doelstellingen kunnen al worden geraliseerd in 2012, voor andere wordt het wachten op de nieuwe beleidsploegen. Maar de toon is gezet.