De interactieve overheid

“De interactieve overheid. Durven met dienstverlening” is de eerste pocket in een nieuwe reeks van Uitgeverij Politeia & VVSG over dienstverlening.

Dienstverlening is de dag van vandaag meer dan louter informeren en hulp verlenen. De burger verwacht een open communicatie en inspraak in de beslissingen die genomen worden binnen zijn leefomgeving.

In deze publicatie beschrijft Bart Noels een aantal essentiële methodes en technieken die gemeentes, interlokale organisaties, OCMW’s en gemeentebedrijven kunnen aanwenden om een kwaliteitsvolle dienstverlening aan te bieden.

Hoewel de toepassing in het boek voornamelijk gericht is op lokale besturen, is de uitgave nuttig voor al wie professioneel bezig is met het organiseren en vormgeven van dienstverlening. Enkele facetten die in het boek aan bod komen, zijn visie en beleid, gebruikers, kanalen voor dienstverlening, trends, enzovoort. Het boek bevat tevens een hoop praktijkvoorbeelden.

Bestellen kan via de website van Politeia