Sumi maakt slimme gebouwen mogelijk

Sumi staat voor ‘sum of integration & intelligence’. Dit Kortrijkse bedrijf integreert systemen voor gebouwenbeheer. Sumi maakt het mogelijk gebouwen gemakkelijker op te volgen en aan te sturen via het web.

Sumi monitort energieverbruik, waterverbruik, verlichtingssystemen en andere gebouwensystemen. Sumi stuurt gebouwen in real time vanop afstand, op basis van interactie tussen monitoring en intelligente data. Zo is het mogelijk om het energieverbruik zo te regelen dat er wordt bespaard op kosten terwijl het comfort behouden blijft.

Shopcontroller is de oplossing voor de retailsector om winkelfilialen vanop afstand aan te sturen. Een webtoepassing maakt het mogelijk om technieken online op te volgen en op basis van data aan te sturen.

Textz verzorgt de copywriting voor de website van Sumi en voor de nieuwsbrieven van Sumi en Shopcontroller.